divendres, 23 de novembre del 2018

Biblioteca: el conte.

Aquestes primeres setmanes hem posat en marxa el projecte de la biblioteca. Durant el curs anirem treballant diferents tipologies textuals en petits grupets i anirem entenent per a què tenim una biblioteca i com aprofitar-la.

Hem començat per... EL CONTE! Els nins i nines han creat dos contes diferents de manera cooperativa. Aquests es compartiran amb la resta de la classe en els pròxims dies. El primer conte creat va ser el següent.

ELS PIRATES.  
Hi havia una vegada uns pirates que navegaven per la mar. cercaven un tresor per una cova molt obscura. Hi havia un pop gegant que impedia entrar als pirates. Dins la cova hi havia un diamant que amagava el tresor. La única manera d'aconseguir el tresor era fer-se petits. De sobte van venir unes sirenes amb una poció màgica. Les sirenes varen dir: 
  - Si vos beveu aquesta poció vos tornareu petitons i podreu passar a agafar el diamant. Es van beure la poció que tenia gust a algues. 

Els pirates es fan tan petits que passen per davall. Uns altres pirates maten al pop i aconsegueixen el tresor. Per celebrar-ho es mengen el pop. 


Una setmana més tard, va ser el següent grup que va posar en marxa la seva imaginació per poder crear el conte que teniu a continuació:



LES SUPERHEROÏNES I LA BRUIXA.
Hi havia una vegada una bruixa en un bosc. Aquesta bruixa tenia un moix. Hi havia unes princeses heroïnes que volien matar a la bruixa. De sobte apareix una nina al camí i troba la casa de la bruixa. La bruixa veu a la nina i la tanca dins una gàbia. La nina demana ajuda i varen aparèixer les superheroïnes. Varen esperar a la nit per agafar les claus i quan era de nit se'n van anar tots. les superheroïnes van tancar a la bruixa a la seva casa amb la clau perquè no fes mal mai més. 


L'alumnat ha disfrutat amb aquesta activitat i tenen ganes de tornar a la biblioteca. En pròximes entrades ja anirem compartint més coses però us podem avançar que la setmana que ve treballarem LES ENDEVINALLES. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada